emaki.hu blog

Kert, barkácsolás, építkezés, felújítás

Egyéb gépek

Szúnyogok elleni védekezés vegyszerek nélkül: az elektromos rovarcsapda előnyei

Az elektromos rovarcsapda az emberiség ősi álmának megtestesítője. Az önmagát kiteregető és összehajtogató ruha feltalálása még várat magára, de az csupán fárasztó házimunkát helyettesítene.

Létezik azonban egy jellegzetes hang, amelyet a világon szinte mindenki ismer, és amitől emberek milliárdjainak azonnal ugyanaz jut eszébe: megelőző csapás!

Ennek azonban létezik egy kifinomultabb, stílusosabb és egyszerűbb módja. Persze, biztosan van, aki szereti az éjszakai párnával csapkodást a „tűzvonalban”, a papucsos hattyúk tava előadásnak álcázott levegő-hajkurászást.

De ha valaki nem rajong túlzottan a lakás gyors elgázosításáért rovarölő szprével és kevésbé szereti második bőreként viselni a vastagon magára kent szuku krémet, akkor kifejezetten ajánljuk a gyorsabb, elegánsabb és lényegesen kevesebb testmozgással járó „killer” megoldást, az elektromos rovarcsapda.

Az elektromos rovarcsapda számos előnnyel rendelkezik a hagyományos rovarirtó szerekkel szemben.

Az elektromos rovarcsapda az orrhossznyi előnyön kívül számos kifizetődő praktikummal is rendelkezik a hagyományos rovarirtó szerekkel szemben. A legfőbb „orrba ötlő” különbség az, hogy az elektromos rovarcsapdák használata nem jár a rovarirtó sprayk és szúnyogriasztó szerek már messziről érezhetően jellegzetes, egész éjszakás horgászportyákra emlékeztető, orrfacsaró szagorgiájával.

Hatásfoka pedig a nap folyamán egyáltalán nem ingadozik, mivel az Emaki.hu kínálatában kapható elektromos rovarirtó készülékek hálózatról vagy elemről folyamatosan, szünetmentesen működtethető.

Az elektromos rovarcsapdák nem tartalmaznak vegyi anyagokat

Az elektromos szúnyogirtó rovarcsapdák mindenféle rovarölő vegyi hatóanyag nélkül működik. Az elv egyszerű: pusztán a rovarok fényérzékenységét használják ki, és LED UV vagy UV-A fény segítségével csalogatják magukhoz a hatósugarukon belül szállongó muslicákat, zümmögő kis vérszívókat.

Az elektromos rovarcsapdák kifejezetten hatékonyak a kellemetlenkedő legyekkel, molylepkékkel szemben is, gyors, kíméletlen eredményt és nagy hatékonyságot garantálnak.  Ha elektromos rovarcsapdát használ, bőre végre fellélegezhet, Ön pedig nyugodtan alhat!

Hiszen nem kell többé az éjszakát azzal töltenie, hogy a takaró alól kilógó testrészeit óvja és takargassa a vérszomjas, sötétben támadó, repülő fenevadak elől. A fényt kibocsájtó és feszültség alatt levő elektromos rovarcsapda ugyanis a rácsainak nekirepülő rovarokat egyetlen gyors, szinte észrevétlen kisüléssel elpusztítja.

Kültéren és zárt belső terekben egyaránt nagy hatékonysággal alkalmazhatók

Az elektromos szúnyog és rovarcsapda a zárt belső terek szálló rovarmentesítésére épp úgy alkalmas, mint az lakáserkélyek, nyitott teraszok bosszantó, csípős, kis rovarjainak hatásos eltávolítására és távoltartására.

Egyes kisebb teljesítményű és alacsonyabb, legfeljebb 20-50 m2 hatóterületű elektromos csapdák, mint például a praktikus és dizájnos G21 Bubble rovarcsapda az E27-es foglalatú villanykörte helyére becsavarva üzemeltethetők, vagy konnektorhoz, esetleg USB-vel laptophoz, számítógéphez csatlakoztathatók.

Ha igazán sok a rovar, jöhetnek a nagyágyúk

A nagyobb, akár 150-200 m2 hatóterülettel is rendelkező fotokatalitikus rovarcsapda készülékek a zárt irodaépület vagy nyitott éttermi terasz egyes pontjain alkalmazhatók, stabilan a padlón elhelyezve vagy például az akasztós kivitelűek felakasztva is elhelyezhetők, hálózati hozzáféréssel, tetszés szerinti helyen.

Ilyen például a G21 Straubing elektromos rovarcsapda, ami a speciális UV-A világításnak és a TiO2 technológiának hála az összes repülő rovart odavonzza magához akár 200 m2-es környékről és végez velük. Alapvetően padlóra érdemes elhelyezni, de ha kell, fel is függeszthető bármilyen magasságba. Hála a vízálló és robosztus kialakításának, jól bírja az időjárás viszontagságait is.

Igazi nagyágyú, amit olyan helyekre ajánlunk, ahol egyrészt fontos, hogy ne repüljenek rovarok, másfelől jelentős igénybevételre lehet számítani. Azaz húsfeldolgozó üzemeknél, tó- és folyópartokon, vagy éppen sáskajárás útvonalában kiváló szolgálatot tesznek.

A G21 Straubing ráadásul környezetbarát rovarcsapda is, hiszen semmiféle vegyi anyagot nem használ, ezért nem károsítja a levegőt, az élő vizeket, és hacsak nem kaptárak közelében vagy mézgyűjtő területen kapcsolja be valaki, akkor a szorgos méheket se fogja zavarni.

Az elektromos rovarcsapdák tisztítása gyors és egyszerű

Az elektromos rovarcsapdák hőálló műanyag külsejét a hálózatról való lekapcsolásukat követően elég csak időről időre egy nedves, enyhe tisztítószeres ruhával áttörölgetni.

Az elektromos rovarcsapdák ráadásul általában külön gyűjtő tárolós kialakítással rendelkeznek, amelyből higiénikusan egyenesen a szemetesbe üríthetőek a korábban rácsnak repült, elhullott rovarok.

A tisztításra pár naponta mindenképpen kerítsünk sort, mert hosszabb távon a bomlásnak induló rovarok se jó illattal nem bírnak, se nem túl higiénikus a tárolásuk. A gyűjtőtálcák rendszerint vegyszeresen is elmoshatók, de erről mindig a gyártó tájékoztatója ad pontosabb iránymutatást.

Ha tehát fontos az, hogy a nem kívánt rovaroktól gyorsan, hatékonyan és környezetbarát módon szabaduljunk meg, akkor az elektromos rovarcsapdák biztosítják a legjobb megoldást!