emaki.hu blog

Kert, barkácsolás, építkezés, felújítás

Egyéb gépek

Legjobb teraszfűtési megoldások 2020-ban: elektromos és gázos kültéri hősugárzók

A teraszok nyújtotta előnyök teljes kihasználásához szükség lesz kültéri hősugárzóra. Mindegy, hogy a terasz teljesen nyitott, vagy akár több évszakos, pár eszközt mindenképpen érdemes beszerezni. Az elektromos vagy kémiai rovarirtó és -riasztó, illetve a hőmérő szinte kötelező elemek – a kültéri hősugárzó pedig kifejezetten ajánlott.

Egy terasz általában éppen azért nem tekinthető plusz szobának, mert a fala és hőszigetelése miatt nem igazán alkalmas arra, hogy mínuszokban, vagy akár hidegebb estéken ücsörögjünk kint.

Habár igaz, hogy fiatalon még sajátos romantikával bír, ha összebújik egy pár egy vaskos pléd alatt és egymást melegítik, azért lássuk be: a romantika idővel megkopik, de egy elektromos hősugárzó, na az marad!

A cikkünkben ezért most négy kültéri hősugárzót mutatunk be, amelyek közül valamelyik, az eltérő kialakításuknak köszönhetően, bizonyosan meg fog felelni mindenki igényeinek.

Activa Cheops: ez a piramis be fog fűteni

Az Activa Cheops egy megnyújtott piramisra hasonlító, kültéri gázüzemű hősugárzó, ami olyan, mintha egy különösen fázós, a minimalista trendekért rajongó fáraó palotájából érkezett volna.

Kifejezetten nagyméretű hősugárzó, ami mellett a legmagasabb emberek se fognak fázni, mert 2,2 méter magas, és ezáltal a 10,5 kW teljesítményű hőkibocsátó forrása is a magasba nyúlik. Mi több, vizuálisan is ráerősít a hőérzetre, mert tökéletes optikai effektekre képes az ” élő tűz ” látványa.

A 0,5*0,5 méter alapterületű, felfelé keskenyedő gúla formájú hősugárzó szíve és lelke a hőálló üvegpiramis, amit a német Schott cég gyárt, és rendkívül hosszú élettartamot biztosít maximális hatásfok mellett.

A német gyártó neve a garancia arra, hogy nem fog hirtelen pókhálóssá válni az Activa Cheops hőálló üvege, ha hideg eső zúdul a legfelső fokozaton dolgozó hősugárzóra – kiválóan tűri a hőingadozást, és a színét is tartja. A letisztult formavilágot erősíti, hogy az üveghez elegáns alumínium és rozsdamentes acél burkolat tartozik.

Ráadásul a borulás miatt se kell aggódni, mert az egyébként 31,5 kilogramm súlyú túlzott dőlés esetén automatikusan kikapcsol a hősugárzó.

Annak ajánljuk az Activa Cheops-ot, aki a minimalista-modern berendezéseket részesíti előnyben és kifejezetten nagy terasszal vagy kerttel rendelkezik, mert igencsak be tudja fűteni a környéket!

ACTIVA kültéri gázüzemű hősugárzó 8,3 kW: ha fontos az energiatakarékosság

Az Activa cég a Cheops-nál valamivel nagyobb gázüzemű hősugárzója némiképp egy modernista utcai lámpára hasonlít, amelynek alsó, öblösen széles része rejti a PB gázpalackot. Az állítható hőfokszabályzónak hála 5 és 8,3 kW közötti teljesítményre képes az égője.

Egyaránt remekül beválik nagyobb terasz fűtésére vagy akár kerti partik során is, amikor viszonylag nagyobb légteret fontos stabilan melegen tartani.

Az Activa gázüzemű teraszfűtője 2,15 méter magas, a henger formájú alapja pedig 76 centiméter átmérőjű, így igazán robosztus darab. A minőségi alapanyagoknak hála, gázpalack nélkül viszont csak 16 kilogramm súlyú, és kis kerekekkel szerelték fel, így könnyedén mozgatható.

Azok számára ajánljuk, akik az energiatakarékosabb, környezetbarát kialakítást részesítik előnyben, mert az Eco-Plus égője alacsonyabb gázfogyasztás és CO2-kibocsátás mellett képes ugyanakkora hőleadásra.

Hecht 3525 elektromos mennyezeti hősugárzó

A Hecht 3525 elektromos mennyezeti hősugárzó tökéletesen imitálja a retró dizájnú mennyezeti lámpákat – csak éppen a két karboncsöve elsősorban hőt bocsát ki. 2,5 kW-os teljesítményével elsősorban pergolákban, illetve téli- és előkertekben ideális a használata.

Akár 20 m2 területet képes befűteni, ezért kártyapartik, nagy beszélgetések, tavaszi és őszi összejövetelek idején is kiváló szolgálatot tesz a teraszon, vagy egy nyitott lugasban. Kifejezetten könnyű szétszerelni a fűtőtestet és megtisztítani. Ráadásul az infravörös fűtőtestnek hála a hőleadása inkább hasonlít a napsugárzásra, mert nem forró levegőt állít elő, hanem a hőt közvetlen infrasugarak formájában továbbítja.

1,5 méteres kábellel rendelkezik, ezért érdemes falialjzat közelébe függeszteni a láncát, vagy egy hosszabbítóval megoldani az áramellátását. Emellett ideiglenesen is felfüggeszthető, így nem szükséges kint hagyni egész évben, kitéve az időjárás viszontagságainak és az illetéktelen „vendégek” gyűjtőszenvedélyének.

Hecht 3424 infravörös hősugárzó

A Hecht 3424 infravörös hősugárzót akkor ajánljuk, ha a szépség nagyjából az utolsó a paraméterek sorában, amikor a teraszfűtést akarja valaki megoldani. Szemben a 3525-ös retró lámpa dizájnjával, a 3424-es egy széles és alacsony téglatest, ami a megjelenés helyett inkább a hatásfokával tűnik ki a teraszfűtési megoldások kínálatából.

A 2,4 kW teljesítményű infra fűtőpanel könnyedén befűt egy kisebb helyiséget – legfeljebb 35 m2-es, átlagos belmagasságú műhelyek, szobák, garázsok, de akár terasz esetében ideális választásnak számít.

Az infravörös fűtési megoldásnak hála az áramot nem fogja a levegő felfűtésére pazarolni, ami egy nyílt vagy félig nyílt térség esetében kifejezetten előnyös. A hőt közvetlen sugárzás formájában adja át, ezért aki fázósabb típus, egyértelműen szeretni fogja.