emaki.hu blog

Kert, barkácsolás, építkezés, felújítás

Játékok

Melyik a legjobb elektromos kisautó gyerekeknek? Összehasonlítottuk a legnépszerűbb darabokat!

Ha megkérdeznénk azt egy apukától, hogy vajon melyik elektromos kisautó a legjobb ma a piacon, valószínűleg olyan válaszokat kapnánk, hogy „az, amelyik olyan, mint az igazi Chevrolet Camaro 2SS”, vagy, „az, ami négy kerék meghajtásos”, esetleg olyat, hogy „az, amelyikben van mp3, USB, SD, Audio FM és egyéb luxus extrák”. Nos, talán igazuk is van, hiszen mindezeket a gyerekek is értékelni fogják.

Ugyanakkor egy édesanya szempontja már sok esetben eltérhet ettől. Hiszen a legjobb elektromos kisautó szerintük a gyereknek elsődlegesen leginkább az, amelyik minden szempontból biztonságos; minimum 3, de inkább 5 pontos biztonsági övvel ellátott és rendelkezik szülői távirányítóval a vészhelyzetek esetére.

Nos, mindkét fél fő szempontjainak figyelembe vételével összeszedtük és összehasonlítjuk a legnépszerűbb akkumulátoros kisautó modelleket.

Négykerekű, mégsem autó: a quad

Apa nagy kedvence: az elektromos Quad. Az elektromos quad általában négy kerék meghajtással rendelkezik így terepen sem vall kudarcot. A négy kerék meghajtás és az erősített fémrugók azonban nem száguldásra termettek, inkább csak az akadályok leküzdését támogatják.

A 36V/12Ah akkumulátorkapacitás nagyjából 3-6 óra (13-18 km távolságra elegendő) üzemidőt tesz lehetővé, amit a rendelkezésre álló két sebességgel (előre/hátra), ergonomikus ülésekben ülve zúzhat le a gyermek.

Ebben nagy segítségére lehetnek a LED műszerfal megvilágítás és a LED első és hátsó lámpák, kiváltképpen a sötétedés utáni időszakban. Sok modell rendelkezik motorhang, továbbá mp3 lejátszási lehetőséggel, USB bemenettel, valamint SD és Audio FM extrákkal is.

A biztonságot a távirányítóról szabályozható sebesség, a biztonsági pedál, a lassú indítás funkció, a széles, 6 collos EVA kerekek biztosítják. Az biztos, hogy ez nagyobb quad, nagyobb gyerekeknek!

A 20-25 km/h csúcssebesség, a 42 kg önsúly együtt már komoly járgánnyá teszik, amit lehet örömmel vezetni, de nem szabad felelőtlenül!

Ha a sebesség számít: gyerekgokart

A quadok inkább a stabilitásukról és a terepképességükről ismertek, míg a gokartok a sebességről és a versenyről. A Hecht 54812-es gokartja beteljesíti minden, a száguldást és a technikai vezetést imádó gyerkőc álmát.

Ez a tisztán elektromos jármű nem piskóta! 500 W-os motor hajtja meg, ami egy új differenciálművel rendelkezik, amely javítja a jármű tapadását a talajhoz, javítja a stabilitást, a manőverezhetőséget és csökkenti a gumiabroncsok kopását.

Igazság szerint nem csak gyerekek vezethetik, mert 80 kg-ig terhelhető, de ezt senki se mondja el odahaza, mert… á, inkább fogalmazzunk úgy, hogy a gyerkőc nyugodtan ehet még egy szelettel a szülinapi tortájából, akkor is elbírja a gyerekgokart.

Ráadásul a sebessége is egész barátságos. A 12 Ah-s akksik táplálta 500W-os motor 35 km/h sebességre képes gyorsítani. A maximális hatótávolsága 30 km, tehát elég sok kört le lehet vezetni a pályán vele, mielőtt újra tölteni kéne.

Egy üléses privát, guruló luxus csoda: az élethű sportautó

A BMW X6 kétség kívül státuszautó – és most már akár a gyerkőcöd is vezetheti. A gyártó nem aprózta el: puha bőrülések, nyitható ajtók, 4 elektromos fokozat mellé még élethű hangeffekteket is lejátszik, mindezt a BMW hivatalos licenszével.

A távirányíthatóságon túl a személyes biztonságot a fejet is támasztó, magas ülés háttámla garantálja. A távirányítón 3 különböző sebesség mellett még egy vészleállító gombot is találunk. A fényszórók elöl és hátul gyönyörű LED fényekkel világítanak.

Mivel legfeljebb 30 kg a terhelhetősége, így az ajánlott életkor 3 és 8 év közötti.

A tökéletes tesójárgány a két üléses elektromos kisautó

Kétüléses kialakításával ezek a járgányok, valljuk be, elsődlegesen a szülőknek kedvez. Elvégre könnyedén le lehet kötni a gyerkőcök figyelmét hosszabb időre, a nagyobb testvér vagizhat a kisebbnek, a kisebb is kipróbálhatja magát (ha a nagyobb és a szülők engedik), és tényleg remek élményekkel gazdagodhatnak a csemeték.

Melyik a legjobb elektromos kisautó gyerekeknek?

A legtöbb gyerek imádja az elektromos járgányokat, és nehéz is nem így tenni. A legtöbb gyermek 3 éves korára kialakulnak a motoros készségek, az egyensúlyérzék, a koordináció és a reflexek, amelyek szükségesek egy elektromos járgány kezeléséhez.  A felhúzható autók nem csak szórakozást nyújtanak a gyerekeknek. Hozzájárulnak a gyermek fejlődéséhez is.

A 4 és 6 év közötti gyermekek biztonságban 12 voltos elektromos játékautókban utazhatnak, amelyek méltán népszerűek a szülők körében. Ezeknek a játékautóknak a végsebessége 5-8 kilométer/óra, tehát még gyalogosan is könnyen utol lehet érni. Az általános akkumulátoros játékok általában csak 30 percig működnek.

Nagyon fontos, hogy a gyermek életkorának megfelelő járgányt válassz. Azonban szülőként mindig figyelembe kell venned nem csupán gyermeked életkorát, de a testi fejlettségét is, hogy tudd, milyen autó a megfelelő számára a kényelme, és a biztonsága szempontjából is.