emaki.hu blog

Kert, barkácsolás, építkezés, felújítás

Szórakoztató elektronika

Az 5 leghangosabb Bluetooth hangszóró

Évről-évre újabbnál-újabb vezeték nélküli, hordozható hangszóró ajánlatokkal kecsegtet a piac. A gazdag kínálatból pedig bizony nem könnyű kiválasztani azt a Bluetooth hangszórót, amelyik mind zárt térben, mind a szabadban egyaránt kiváló hangminőséggel és nem utolsó sorban erőteljesen is szól.

Az egyes Bluetooth hangszóró modelleknek ugyanis nem csak a dizájnja, színe, formája és a súlya eltérő, de a hangminőségük között is jelentős eltérések lehetnek.

A nyár legjobb ajánlatai közül szemezgetve, cikkünkkel azoknak igyekszünk segíteni, akik még nem szereztek be maguknak a szezonra Bluetooth-os hangszórót, de tervezik annak megvásárlását.

A helytől függetlenül, nagyfokú mozgásszabadság mellett használható, praktikus kis hangszórók Bluetooth-on keresztül egymáshoz és az okostelefonokhoz kapcsolódva alkotnak egy komplett audio rendszert. E

gy jól megválasztott Bluetooth hangszóró pedig nem csak otthon, de egy szabadtéri piknikezés során, sőt, akár a strandon vagy a medence közepén lebegve is megállja a helyét.

Azonban nem mindegyik trendi Bluetooth hangsugárzó képes a nagyokkal vetekedő hangzás és hangerőt biztosítani. Vannak, amelyek túl halkan szólnak és olyanok is, amelyek nem tolerálják jól a basszust, vagy épp mellékzörejek zavarják meg a zenék maximális élvezetét.

Mely hangszórók képesek biztosítani minimális méretüket meghazudtoló, maximális hangerőt?

A mi 5 tagú kis listánk a vezeték nélküli hangszórók legkeresettebb, top márkái közül válogatva, elsősorban erre a kérdésre próbál választ nyújtani.

A Sony SRS-XB41-es látványos patry-doboza

A fiatalok körében közkedvelt, körben színváltós ledekkel felszerelt dizájn már önmagában is képes megalapozni a buli hangulatot. Az XB41 modell IP67-es minősítése pedig biztosítja, hogy a hangszóró még a vízparton vagy akár a vízben is biztonsággal használható.

Azonban nem emiatt esett a választásunk erre a kis Sony modellre. Az XB41-es ugyanis gazdag, teljes tartományú hangsugárzója Extra Bass, valamint Live Sound hangzással is rendelkezik, ráadásul ezzel a Bluetooth hangszóróval a zene egyetlen feltöltéssel akár 14 órán át élvezhető.

A mindent is kibíró LAMAX Storm1

A LAMAX Storm1-et agyonüthetetlennek rebesgetik, ugyanis igen jól tűri a port és mondhatni kiválóan tolerálja a vizet (lebeg a vízfelszínen), de kialakításának hála még egy esetleges leejtéssel is tökéletesen megbirkózik.

Akár a kerti, medencés bulikhoz akár motorcsónakos horgászatokhoz keresnénk mobil hangsugárzót, a LAMAX Storm1 lehet a legjobb választás, hiszen ez az igen kicsi eszköz minden körülmények között kiváló teljesítményt képes nyújtani. Ráadásul optimális hangzással és méretéhez képpest maximális hangerővel támogatja a maximális kikapcsolódás élményét.

A basszusmester LAMAX Beat Flow1

Kiváló paraméterekkel rendelkezik a LAMAX Beat Flow1 modell, ugyanis kompakt méretéhez nagy teljesítmény társul. A LAMAX Beat Flow1 kiváló hangzást és kivételes basszus hangzást biztosít, ráadásul mindazt tudja, ami egy aktív használatra termett, mobil hangszóróval szemben elvárható: a 6600 mAh-s akkumulátora egy feltöltéssel akár 20 órán keresztül is bírja szuflával.

A barátságos és közkedvelt JBL Charge 3

Egyetlen szóval így jellemezhető ez a Bluetooth készülék: Hangos! Azonban természetesen vannak egyéb kiemelésre érdemes extrái is ennek a kis dizájnos hangszórómodellnek, úgy, mint jó hangminőség, a basszuskiemelés, a vízállóság és a hosszú, 18-20 órás rendelkezésre állási idő.

A készülék értelemszerűen a JBL Connectet is támogatja, vagyis bármikor összeköthető és szinkronizálható egy másik hangszóróval a sztereo hanghatás és teljesebb hangélmény kedvéért.

A Bluetooth-os hangszórók koronázatlan kiskirálya a LAMAX Beat Soul1

A LAMAX Soul1 a luxus hangminőséggel és a 35 wattos teljesítményével nem csak vetekszik, de sok szempontból le is körözi a fentebb említett Bluetooth-os hangszórókat, hangzása ugyanis lenyűgöző, igazi energiabomba. Ráadásul se membránzaj, de recsegés, se statikus zörgés nem zavarja meg a zene élvezetét még nagy hangerőn sem.

Akár teljes hangtartományt átölelő, tökéletes, mély basszusos hangélményre vágyunk, akár elképesztő hangerőre, a divatos retro formavilággal ellátott LAMAX Soul1 12 órán át állni fogja a sarat.

Mindenki más elvárások alapján választ mobil hangszórót

Összességében elmondható, hogy a jól ismert márkák (LAMAX, JBL, Sony, Ultimate Ears, Bose) Bluetooth hangszórói még mindig magasan a legjobb hangélményt képesek biztosítani és a legtöbb extrával is rendelkeznek.

Van, aki számára a legjobb készülék az, amelyik nagyobb hangerőre képes, és van, aki hangszórók terén is inkább a tetszetős, trendi kivitelezést részesíti előnyben.

A tisztább hangzású, teljesebb hang produkálására képes Bluetooth készülékeket többségében az igazi vájtfülűek keresik, míg azok, akik aktív, sportos-túrázós életet élnek a praktikus, kis súlyú, por és vízálló mobil hangsugárzó eszközökre fenik a fogukat. Érdemes ezért körbenézni az Emaki.hu Bluetooth hangszóró kínálatában!

Azonban a Bluetooth készülékek esetében is helytálló a mondás, hogy nem mindig a legdrágább a legjobb, kiváltképp mivel mindenki alapvetően más elvárások és szempontok alapján választ mobil hangszórót.

Bluetooth hangszóró vásárlása előtt minden tényezőt (a súlyt, a kivitelezést, a hangminőséget és hangerőt, valamint az akkumulátor teljesítőképességét és a célt, amire használni szeretnénk) együtt érdemes mérlegelni ahhoz, hogy valóban a számunkra legjobb készüléket választhassuk.