emaki.hu blog

Kert, barkácsolás, építkezés, felújítás

Egyéb gépek

A bébiőr működése: segítség az anyák mindennapjaiban

A bébiőr a legjobb találmányok közé tartozik, amire egy családnak szüksége lehet a legfiatalabb családtag születését követően.

Egy csemete érkezése alaposan felforgatja a család érkezését, legyen az az első, vagy akár a harmadik. Kezdetét veszi a sokadik lakásfelújítás, a végtelennek tűnő bevásárlás és akkor még a folyamatos aggodalomról nem is beszéltünk! Mindezek ráadásul nem szűnnek meg a bébi születése után sem.

A bébiőr valós biztonságérzetet teremt

Ekkor már természetesen egészen más jellegű aggodalom kerít minket a hatalmába. Folyton aggódunk, amikor a kicsi valami újat tanul, amikor nem tanul valami újat, és persze legfőképpen akkor, amikor nem látjuk őt.

Utóbbi problémára nyújt megoldást a bébiőr. De amikor ilyen hatalmas a választék, mint napjainkban, akkor mégis mi alapján lehet eldönteni, hogy melyiket vegyük meg?

Létezik bébiőr alkalmazás is, bár ez kevéssé hatékony

Mára már léteznek a bébiőrzésre mobiltelefonos applikációk is, amelyekhez nem szükséges külön bébiőr. Ezekkel viszont nem árt vigyázni, mivel sok esetben nem megbízhatóak.

Gyakori probléma, hogy a vétel nem elég erős, vagy éppen rosszul jelez a másik oldalon. Ez nem is olyan meglepő, hiszen a mobiltelefonokat alapvetően nem erre a célra találták ki, a bébiőrt viszont igen.

Egy igazi bébiőr mellett a szülők is pihenhetnek

Az is egy fontos szempont, hogy így a baba pihenése mellett a szülőnek is több lehetősége adódik ugyanerre. Búcsút lehet inteni a folyamatos ellenőrzésnek, helyette hátra dőlhetünk egy izgalmas regénnyel, vagy akár mi is ledőlhetünk egy kis délutáni sziesztára. Ha a picinek szüksége lenne ránk, arról biztosan tudni fogunk.

A kamera remek lehetőséget biztosít, hogy nyomon követhessük a baba alvását. Így még épp időben észlelhetjük, ha esetleg nyűgössé válik álmában, anélkül, hogy megvárnánk az ébredést és a sírást.

A kamera ráadásul a későbbiekben is hasznos lehet, az anya munkába állásakor, hogyha bébiszitterre kell bízni az apróságot, mert így a munkában is rápillanthatunk a kijelzőre, hogy otthon minden rendben van-e.

Ha az utóbbi lehetőséggel szeretnénk élni, akkor feltétlenül olyan készülékre lesz szükség, ami összekapcsolható a mobiltelefonnal, tehát rendelkezik Wi-Fi porttal, illetve adatkommunikációs funkcióval.

Ugyanis a legtöbb bébiőr vevőegységének néhány száz méter a maximális hatótávolsága. Azonban, ha telefonnal is rácsatlakozhatunk az adásra, akkor ez nem jelent majd többé problémát. Ráadásul az Emaki.hu kínálatában kapható bébiőrök mindegyike megfelel a szigorú európai biztonsági szempontoknak.

Milyen az ideális bébiőr?

Az első fontos kérdés, hogy mennyire szeretnénk egy készülékre bízni magunkat. Ma már széles választékot találhatunk kamerával ellátott bébiőrökből is, melyek lehetővé teszik, hogy szemmel tartsuk az apróságot anélkül, hogy megmozdulnánk. Ugyanakkor ez magasabb árat is jelent, így, ha nem szeretnénk nagy beruházást, akkor elegendő lehet egy csupán hangot közvetítő darab.

Ráadásul, mivel a kamerának köszönhetően láthatjuk, mi történik, elkerülhető a felesleges felugrálás. Hiszen könnyedén előfordulhat, hogy a picur álmában kezd el nyöszörögni, vagy csak a kedvenc plüssét keresi az ágyban, majd visszafekszik. Amennyiben csak a hangot halljuk, könnyen megeshet, hogy mire a szobához érünk, ő már újra húzza a lóbőrt.

A kamerán túl még számos hasznos funkciót találhatunk a modern készülékekben

Választhatunk például olyan bébiőrt, amelyen keresztül mi is beszélhetünk a gyermekhez amellett, hogy mi is halljuk, hogy ő mit csinál. Léteznek emellett zenés funkciók is, melyeket a nyugodtabb alvás érdekében bekapcsolhatunk a csendespihenő idején.

A zene különösen abban az esetben lehet hasznos, ha a kicsi egyébként rossz alvó. Egyértelmű, hogy ha nagyon muszáj, akár hússzor is felkelünk az éjszaka közepén, de mennyivel egyszerűbb, ha ezt nem kell megtenni!

Azt is jó lehet megfontolni, hogy csak babamonitort szeretnénk, vagy légzésfigyelőt is. Ma már nem szükségszerű, hogy erre a célra két készüléket is megvásároljunk, mivel kaphatók olya légzésfigyelők is, amelyek beépítve tartalmazzák az őrt is. Így egyetlen kütyüben kihasználhatjuk mindkét lehetőséget.

Ebben az esetben azért nem árt tisztában lenni vele, hogy ezeknek a berendezéseknek nem a monitor a fő funkciója. Ez csak egy hasznos kiegészítő lehetőség bennük. Tehát ha csak a spórolás a cél, akkor önmagában nem lesz elegendő a légzésfigyelő.

A csúcskategóriában pedig már megtalálhatjuk a legsokoldalúbb darabokat

Vásárolhatunk akár olyan bébiőrt is, amit a kicsi ruhájára kell erősíteni és onnan figyel minden aktivitást. Monitorozza az alvást, a hőmérsékletet, a bébi testhelyzetét és ha gyanús aktivitást észlel, máris riasztja a szülőt a telefonján, hogy közbeavatkozhasson.

Ez a lehetőség azon felül, hogy nagyon kényelmes, olyan információkkal is elláthat minket, amelyeket egyébként nem ellenőriznénk napi szinten. Így idő előtt észrevehetjük, ha egy megfázás közeled, vagy bármi más egészségügyi rendellenesség lépne fel és könnyedén megelőzhetjük a bajt, még mielőtt bekövetkezne.

Mindezekből is látható, hogy a választék igencsak széles. A legjobb választás azonban az, ha az Emaki.hu kínálatából választjuk ki a megfelelő bébiőrt!

Ahhoz, hogy tudhassuk, melyik termék a legmegfelelőbb, tudnunk kell, hogy mi az, amire igazán szükségünk van. Természetesen csábító lehet a sok extra funkció, vagy épp a spórolás lehetősége, ám a leginkább költséghatékony megoldás az, ha górcső alá vesszük a saját igényeinket.