Milyen Bluetooth hangszórót vegyek?

A bluetooth-os hangszóró ideális kiegészítő, ha szeretnénk végre rendes hangerőn hallgatni a kedvenc zenéinket a Spotify listánkról. Mindez teljesen érthető, hiszen a szüleink idejében még a nagy táskarádiók, ma a bluetooth hangszórók képezik a kötelező kiegészítőt a mindennapokban.

Ezen persze nem is kell csodálkoznia, hiszen ma már mindenki a telefonján őrizgeti, vagy azzal éri el a kedvenc zenéit, amit mindenhová magával visz. Legyen szó egy kis kirándulásról, partizásról vagy akár egy kerti partiról, egy hordozható hangszórónak mindig hasznát venni.

Így válaszd ki az ideális bluetooth hangszórót!

Az viszont már jóval nehezebb kérdés, hogy milyet érdemes megvenni. A választék hatalmas, az árak pedig kifejezetten változatos képet mutatnak.

Ilyenkor jön az ismerősök kérdezgetése és a bolti eladók faggatása. De a tökéletes darabot csak akkor lehet megtalálni, ha a saját igényeinknek megfelelően választjuk ki.

A szomszéd srácnak biztosan jól jön az a hatalmas, vállra akasztható hangszóró, de megeshet, hogy nekünk elegendő lenne egy kisebb, diszkrét darab az éjjeliszekrényre.

De az is előfordulhat, hogy olyan kütyüre vágyunk, ami a praktikum mellett dekoratív is, így megint máshova kerül majd a hangsúly. Érdemes ezért először körbenézni az Emaki.hu bluetooth hangszóró kínálatában, mert mindenki megtalálhatja az igényeinek leginkább megfelelő darabot.

Lássuk, milyen szempontokat érdemes szem előtt tartani a bluetooth hangszóró vásárlása során!

A két legfontosabb szempont a hangszóró töltési ideje, illetve és üzemideje. Napjaink felgyorsult világában senkinek sincs kedve arra várni, hogy hosszú órák alatt feltöltsön az eszköze. Ráadásul igen kellemetlen lehet, ha a legnagyobb buli közepette adja meg magát a technika és zene nélkül marad a társaság.

Érdemes figyelni a kompatibilitásra is

Még ennél is nagyobb ciki azonban, ha megszervezzük azt a bizonyos bulit, büszkén hozzuk a hangszórót – majd kiderül, hogy az nem kompatibilis a készülék Bluetooth verziójával. Így mindenképpen érdemes a vásárlás során erről is tájékozódni, hogy elkerülhessük a kellemetlen meglepetéseket.

A dizájnnál fontosabb a használhatóság és a kopásállóság

Dizájn tekintetében érdemes azt is figyelembe venni, hogy az egyedi megjelenés ne menjen a tárolás rovására. Egy díszes hangszóró vonzó lehet a szemnek, ám amikor csak hanyagul bedobjuk a táskába, akkor könnyen megeshet, hogy sérül majd ez a szép dizájn.

Szerencsére még így is nagy a választék a letisztult, dekoratív darabokból, amelyek nem hordozzák magukban ezt a veszélyt. A megjelenést jelentősen befolyásolja az is, hogy miből készült az adott készülék.

Ez egy olyan terület, ahol nem érdemes spórolni. Hordozhatóságából adódóan fontos, hogy a felhasznált alapanyag jól bírja az ütéseket, emellett hasznos lehet az is, ha vízálló darabot választunk, így akkor is sértetlen marad majd, ha esetleg egy kempingezés alkalmával elkap bennünket az eső.

A drágább hangszóró általában jobb is, de legalábbis erősebb

Ennek fényében logikusnak tűnhet a legdrágább, legnagyobb és legerősebb anyagokból készült hangszórót megvenni, de vizsgáljuk meg egy kicsit közelebbről ezt a kérdést!

A nagy, erős hangszóróknak természetesen megvannak a maguk előnyei. Elvégre a nagyobb méret általában nagyobb hangerőt is jelent. Ráadásul ezeket a darabokat felszerelik egy praktikus füllel vagy vállpánttal is a könnyebb hordozhatóság érdekében.

Ugyanakkor semmi szükség rá, ha a későbbiekben egyedül fogjuk használni a teraszon egy jó kávé mellett, vagy csak a tanulás mellé szeretnénk rajta zenét hallgatni. Ugyanez igaz a szerkezet anyagának kiválasztására is.

Fontos, hogy strapabíró legyen, de ha otthon fog állni a készülék és legfeljebb a nyaralásokra visszük magunkkal, akkor csak pénzkidobás megvásárolni egy mindennek ellenálló darabot.

Az ár tekintetében ráadásul arra is érdemes gondolni, hogy vajon mekkora az az összeg, amit még nem sajnálunk, ha esetleg tönkremegy a hangszóró vagy eltűnik. Még a legellenállóbb modellek sem élnek túl mindent, ráadásul hordozható eszköz lévén az élettartamuk jóval kevesebb, mint egy klasszikus hangszóróé. Csillagászati összegeket pedig senki sem szeret rááldozni olyasvalamire, ami idő előtt felmondja a szolgálatot.

Hasznos még, hogy a legtöbb hangszóró a bluetooth mellett vezetékes módban is használható

A legtöbb modellen található jack-csatlakozó, de találhatunk USB-s darabokat is, valamint sokukat felszerelték rádióval is. Előbbi kifejezetten hasznos lehet abban az esetben, ha telefonról hallgatnánk zenét és szeretnénk kímélni az akkumulátort.

Emellett akkor is jól jöhet legalább egy csatlakozó, ha tudjuk, hogy a telefon mellett számítógéppel, illetve laptoppal is szeretnénk időnként használni. Ehhez azonban mindenképpen szükség van kábeles összeköttetésre.

Gondoljuk át azt is, hogy milyen hangzásvilágra van szükségünk

Számolni kell azzal, hogy a legtöbb bluetooth hangszóró nem képes a surround hangzásra. Ugyanakkor a vájtfülűek számára még így is fontos lehet, a lehető legjobb hangminőség. Ebben sokat segíthet a fentebb említett csatlakozó megléte is, mert így tisztább hangot kaphatunk a lejátszóból.

A vásárlás előtt tehát a legfontosabb, hogy reálisan felmérjük a saját igényeinket, hogy megtalálhassuk az ennek leginkább megfelelő bluetooth hangszórót.

Így biztosak lehetünk abban, hogy az Emaki.hu-tól vásárolt hangszóró pontosan azt adja majd, amire vágyunk, de mindezt anélkül, hogy felesleges költségekbe vernénk magunkat csak azért, hogy aztán egy olyannal büszkélkedhessünk, amit nem is használunk ki igazán.