emaki.hu blog

Kert, barkácsolás, építkezés, felújítás

Egyéb gépek

Magasnyomású mosó összehasonlítás – hogyan válasszunk?

A magasnyomású mosók kifejezetten hasznos eszközök még az átlagos háztartásban is, nagyobb telephellyel bíró cégeknek pedig szinte kötelező darab. Ha azon gondolkozol, hogy otthonodba vagy vállalkozásod számára vásárolnál magasnyomású mosót, akkor ez a cikkünk pont neked szól.

A következőkben körbejárjuk a témát, hogy kellő tájékoztatást adhassunk, miként válaszd ki a legmegfelelőbb magasnyomású mosót, mert több kulcsfontosságú szempontot is érdemes figyelembe venned, amikor ki akarod választani a számodra ideális magasnyomású mosót.

Háztartási vagy ipari használatra keresel magasnyomású mosót?

Akár az a célod, hogy az teherautók vagy a telephely útjai tiszták legyenek, vagy éppen az ereszcsatornákat és a kerítést akarod megszabadítani a rárakódott kosztól, a magasnyomású mosó valódi időtakarékos eszköz a célra!

A tisztítás sokkal gyorsabb és könnyebb vele, sőt állítjuk, kifejezetten szórakoztató is lesz az emaki.hu kínálatában található magasnyomású mosókkal.

Magasnyomású mosók kategóriái nyomásérték alapján

A magasnyomású mosók alapvetően kétfajta változatban készülnek: háztartási és ipari célokra. Néhány magasnyomású mosókészülék mindkettőre használható, és a „félprofi” vagy „általános célú” kategóriába tartozik.

Azt, hogy egy készüléket hova is sorolhatunk, elsősorban a víznyomás (PSI-ben mérve) és a vízáramlás (liter/percben mérve) határozza meg. Ház körüli felhasználásra például jellemzően kisebb teljesítményre van szükség, mintha valaki egy teherautó flottát akarna naponta letakarítani.

Könnyű háztartási magasnyomású mosók

A háztartási célú, könnyű és közepes méretű feladatokra az 1500-2000 PSI és 5-8 liter / perc áramlással bíró készülékeket ajánljuk.

Ezeket a magasnyomású mosókat elsősorban otthoni és alkalmi használatra szánják a gyártóik: autó, motorcsónak, autóbeálló, kerti bútor, háztető és ereszcsatorna tisztítására. Nagyon népszerűek már közepes méretű kertes házaknál is.

Jellemzően elektromos meghajtású, csendes, könnyű és hordozható készülékekről beszélünk ebben a kategóriában. Érthető módon a víznyomás kevésnek bizonyulhat komolyabb szennyeződés eltávolítására.

Közepes és nehézsúlyú háztartási magasnyomású mosók

Háztartási közepes és nehéz feladatokra a 2000-3000 PSI és 6-9 liter / perc áramlású magasnyomású mosókat javasoljuk.

Ezek általában alkalmasak minden háztartási feladatra. Nagyszerűen bírják a ház nagyobb részeinek, mint például a teljes burkolat, vagy nagyobb kültéri területek tisztítását, beleértve a kiterjedt tetőzetet, a teraszokat vagy a jelentős felülettel rendelkező utakat is.

Szintén remekül beválnak a festékfoltok és a penész eltávolításánál, téglafalak vagy betonfalak esetében is. Elektromos és benzinmotoros kivitelben egyaránt kaphatók.

Az nagyobb teljesítményű készülékek között inkább már a benzinüzemű magasnyomás mosók a gyakoribbak, mert ezek képesek a kellő víznyomás biztosítani.

Könnyű és közepes ipari magasnyomású mosók

Ipari kis és közepes méretű feladatokra az 1700-2400 PSI és 8-11 liter / perc áramlással bíró készülékeket javasoljuk.

Megfigyelhető, hogy ezeknél a víznyomás kisebb lehet, mint az erősebb háztartási gépeknél, ugyanakkor jóval több vizet használnak, tehát szélesebb sugárban képesek tisztítani.

Általában olyan vállalkozások számára ajánljuk ezeket a készülékeket, amelyek különféle rutin tisztítási feladatokra szánják a mosót, például ingatlan karbantartásra, állványzatok és felszerelések mosására, haszongépjármű-flották tisztítására, garázs és műhely padlószennyeződésének eltávolítására, stb.

Elektromos és benzines modelleket egyaránt gyártanak ezekből, viszont ha nem akarod idő előtt lecserélni, napi 4-5 órányi munkánál többre ne akard használni ezeket.

Amennyiben szinte folyamatos használatra szánnád a magasnyomású mosót, például egy kamionmosóban, vagy több hektáros ipari parkban, akkor mindenképpen a legerősebb ipari változatokat javasoljuk.

Közepes és különleges igénybevételű ipari magasnyomású mosók

A bivalyerős kategóriába azokat a mosókat soroljuk, amelyek 2400-4000 PSI-vel és 10-20 liter / perc áramlással bírnak. Olyan erős a víznyomásuk, hogy szinte faragni lehet a követ velük!

Ebben a kategóriában benzines, dízel és háromfázisú elektromos motorral rendelkező magasnyomású mosókat egyaránt kínálnak, és olyan kialakítással bírnak, amely még a mostohább környezeti viszonyoknak is ellenáll.

Intenzív ipari feladatokra, nagyvállalati vagy specifikus, kifejezetten komoly takarítási munkákra tervezték őket, például a bányászat vagy az építőipar területén, illetve tengeri olajfúró tornyok és hajók, jelentősebb méretű ipari építmények és különösen nagy útfelületek tisztítására.

Elektromos, benzines vagy dízelmotoros magasnyomású mosót válassz?

Ha már megvan, mely célra akarod elsősorban a készüléket használni, akkor még egy kérdést érdemes tisztázni: milyen motor hajtsa?

Elektromotorral leggyakrabban az 1500-2500 PSI közötti víznyomást produkáló magasnyomású mosók rendelkeznek és ezek a legnépszerűbbek mindenféle ház körüli feladathoz és a könnyű ipari tisztítási munkák esetében.

Minden más esetben viszont benzines vagy dízelmotorosat érdemes választanod. Az pedig szinte biztos, hogy az ideális készüléket meg fogod találni az emaki.hu magasnyomású mosó kínálatában!