emaki.hu blog

Kert, barkácsolás, építkezés, felújítás

Kerti gépek

Hecht 9265 benzinmotoros lombfúvó és szívó

Eljött az ősz és vele együtt elkezdtek hullani a fák levelei.

Egész évben a kertben tevékenykedünk, de ilyenkor egy varázsütésre az egész kertet reggelre falevelek boríthatják. Nem titkolom, én ezt nem annyira szeretem. Mármint a szépségét, azt igen, de a sok levelet – amik nem egyszerre, hanem naponta hullanak le – eltakarítani nem annyira. Eddig egy elektromos lombfúvóval próbálkoztam, de a Hecht jóvoltából kipróbálhattam a Hecht 9265 benzinmotoros lombfúvó- és szívó gépet is.

Minden vásárlónknak, aki hasonló gépet keres, elmondjuk, hogy jók az olcsó verziók, de a kérdés mindig az, mekkora területet szeretnénk megtisztítani vele.

Fontos, mert egy sima 10.000. Ft-os gép két nagy – legalább 15 éves – diófa leveleit már nem fogja elbírni. Tapasztalat! 🙂

De lássuk, mit is mondanak a számok a gépről.

  • Motor 2 ütemű benzin
  • Térfogat 25,4 cm3
  • Teljesítmény 0,7 kW/1,0 LE
  • Levegő sebessége 180 km/h
  • Gyűjtőzsák 40 l
  • Tömeg (tartozékok nélkül) 4,1 kg.

Elsőre kicsit féltem a 180 km/h levegő sebességtől, de felesleges volt. Az eddigi gép adataira 270 km/h volt írva, ez a gép mégis sokkal erősebben fúj.

A Hecht 9265 fúvó üzemmódban használva egy könnyű és hatékony gép. Próbaként odaadtam a 10 éves kislányomnak, Ő is simán elbánt vele, sőt annyira megtetszett neki, hogy egy kupacot percek alatt össze is rakott ( ez későbbiekben fontos lesz 🙂  )

De ugorjunk vissza egy kicsit! A kicsomagolás után az összeszerelésnél észleltem egy hibát. Nem nagy hiba, de ha valaki elsőre nem tudja ezt hogyan oldja meg, könnyen csalódhat a termékben.

A Hecht 9265 hibája a következő képeken látható :

Amint az a képeimen és a használati útmutatóban található rajzon látható, gyártáskor a továbbító cső furata nem jó helyre került. Ezt természetesen jeleztem a gyártónak is. Elkeseredni nem kell, átfordítva a csövet, tökéletesen használható a gép! Én nem fúrtam rá új lyukat, mivel így is megfelelően rögzít, de mivel a cső műanyag, ez kb 1 perces művelet egy hatos fúrófejjel.

Nézzük a szívó üzemmódot! A legtöbb gyártó nem használ fém – esetleg acél – kést a daráláshoz. Pedig a levelek aprításához ez elengedhetetlen!

A Hecht 9265 azonban acél késeket használ és ezt jól is teszi.

Ilyen erővel az aprítás nem probléma. Simán elbánik a kis ágakkal, gallyakkal. Érdemes odafigyelni, mert ha túl közel rakjuk a földhöz, a diót is felszippantja és ledarálja. 🙂

Itt jött az a pillanat, hogy a kislányom által összefújt kupacot próbáltam eltüntetni. Sikeresen megette azt is…

A Hecht 9265 egy 40 literes gyűjtőzsákkal van ellátva, amit nagyon könnyű kiüríteni és viszonylag sok levél darálék fér bele.

Ezeket a benzinmotoros lombfúvó- és szívó gépeket ajánlom azoknak, akik nem szeretnének sokat bajlódni a kábelekkel és szeretnének eredményes munkát elérni a kertjükben.

Tipp! Magyarországon sok esetben porhó szokott esni. Ezzel a géppel fúvó üzemmódban azt is könnyedén eltakaríthatjuk. Én biztosan kipróbálom majd arra is!

Természetesen készítettem egy rövid videót is a tesztről. 🙂