Hecht 920 akkumulátoros láncfűrész

Gondolkodtunk, milyen is lehet egy akkumulátoros láncfűrész.

Valljuk be, nincs annál férfiasabb, mint egy láncfűrésszel fűrészelő férfi. Izzadtan, koszosan, benzin illattal körbevéve… Ha ezen a vonalon indulunk el, akkor tényleg semmi esélye a láncfűrészek között egy akkumulátorral hajtott gépnek. Jó, ez a gép nem a ‘nagy’ láncfűrészek kategóriájába tartozik, hanem amolyan kis játékszer. Persze, tudja amit kell, de nem is egy erdő irtására találták ki!

De akkor mire is jó?

  • Az én véleményem az, hogy ha otthon barkácsolgatunk, kell egy erősebb fűrész, pl 10×10-es gerenda elvágásához. De természetesen simán elbirkózott a vastagabb élő fákkal is.
  • Amin én próbáltam, a maximum 5-8 cm átmérőjű ágak, gallyak. Ezekkel simán elbánt a gép. Ismét egy akku programos gép, amelynek a lényege, hogy egy akkumulátorral egyszerre több gépet is meghajthatunk.

 

  • Közben természetesen nem kellett rángatni, nem volt bűz és nem volt rezonancia!
  • Ahogy a piacot vizslatom, rá kell jönnöm, valahol ez lesz a jövő. Hiszen a Tesla, mint első elektromos autó, majd már a Hecht márkánál is kapható quadok, mind -mind előszelei egy új iránynak.

Jó? Nem tudom…

A gép jó?

Igen az! Teszi amire gyártották és közben még a környezetet sem szennyeztük.

A gép folyamatos üzemideje nálam 20-25 perc volt, ami 19 fokos környezetben egy átlagosnak mondható egy ilyen gép esetében.

Ajánlom azoknak, akik kisebb munkákra keresnek hű társat és a kertben csak a fákat szeretnék megmetszeni és nem szeretnének bajlódni az ágvágókkal.