emaki.hu blog

Kert, barkácsolás, építkezés, felújítás

Szórakoztató elektronika

A legjobb olcsó Bluetooth hangszórók 15 ezer forint alatt

Annak, aki olcsó Bluetooth hangszórót szeretne venni, bizony gyakorta fel kell áldozni valamit az olcsóság oltárán. A készülék általános üzemideje például lehet, hogy 20 óra helyett csak 5 lesz, vagy a hang(erő) lesz az, amit erősen kell keresni szabadtéri alkalmazás esetén.

Az is előfordulhat, hogy hangzás terén lesz az üzlet némiképp dobozos. Ez azonban nem törvényszerű, hogy így legyen, csak kicsit alaposabban és céltudatosabban kell keresgélni a piacon.

Aki alaposabban és okosabban keres, az talál

Talál például már 15 ezer forint alatt is olyan Bluetooth készülékeket, amelyek akár még a vájtfülűek vagy a hangerőmániások kemény szívét is képesek megdobogtatni.

Az Emaki.hu kínálatában kapható Bluetooth-os hangszórók egészen kiváló darabok, amelyek között olyanokra is rálehet bukkanni, amelyekkel egy teljes napon át, kieső, töltési idő nélkül hallgathatja mind a hozzájuk csatlakoztatott okostelefonról, táblagépről, mind SD kártyáról a kedvenc zenéit.

Ráadásul még a telefonhívás minőségi kihangosítására is alkalmasak. Aki okosan keres, az nem csak a kifutó szériákat, az akciókat és az esetleges kedvezményeket keresi, de odafigyel a részletekre, az előnyös technikai jellemzőkre is.

Mi tudjuk jól, hogy az ördög a részletekben rejlik, ezért az előnyöket-hátrányokat alaposan mérlegelve kerestünk és az alábbi szuper, olcsó (szuperolcsó) Bluetooth készülékeket találtuk:

Lamax MusiCan1

A Lamax MusiCan1 Bluetooth hangszóró igazi meglepetés: ennyire olcsón ilyen jó szabadtéri hordozható hangszórót nem nagyon találunk más gyártótól. A MusiCan tényleg találó nevet kapott, hiszen erősen hasonlít egy magasabb, üdítőitalos dobozra.

A hangszóró IPX4 védettséget kapott, mert elsősorban kültérre, túrázáshoz tervezték. és ez nem túlzás, hiszen alig 390 grammot nyom.

A két darab, egyenként 6 W teljesítményű hangszórótól ne várjunk túl sokat, ugyanakkor egy tábortűz, erdőmélyi ebéd vagy egy parkban eltöltött laza délután zenei aláfestéséhez tökéletesen elegendő, főként, hogy akár nyolc órát is bír.

Xiaomi Mi Bluetooth hangszóró

A Xiaomi márkáról az első dolog, ami eszünkbe jut az, hogy olcsó, de jó. A Xiaomi Mi Bluetooth hangszóró alumínium kivitellel, nívós dizájnnal, valamint belső tartalomra elsőként megemlítendő, hogy elég kellemes minőségű hangzással rendelkezik, amelyet 2 db 3 Wattos, 36 mm-es hangszóró szolgáltat.

Két Mi Bluetooth készüléket összecsatlakoztatva ráadásul minőségi sztereo hanghatással találhatjuk szembe magunkat, amely során a kiemelkedő basszus külön említést érdemel. Sajnos ezt az élményt legfeljebb csak 8 órán át élvezhetjük egy-egy feltöltéssel, de ez egy egész napos halászlé főzés mellé pont megfelelő akkumulátorkapacitás lehet.

Tronsmart Element T6

Ez a Bluetooth hangszóró 360 fokos surround hangzás közeli élménnyel kecsegtet, amely főleg zárt térben érvényesül.

Összesen 25 Wattos teljesítményre képes, mélyhang kiemelő rendszerrel dolgozó hangszórói, dinamikus basszussal valóban minőségi, telt hangzást biztosítanak, amelyet éles, tiszta hangokkal fejel meg a beépített, digitális jelfeldolgozó rendszer.

Gumírozott műanyag burkolata 2db 2600 mAh teljesítményű akkumulátort rejt, amelyek így kategóriájához képpest hangzástól függően kiemelten hosszú, 10-15 óra üzemidőt biztosítanak a teljes feltöltést követően.

Sony SRS-XB12 Extra Bass

A Sony hordozható, víz és porálló kivitelű, vezeték nélküli Bluetooth hangsugárzójával mélyen és méretét meghazudtoló módon, erőteljesen dübörög a basszus beltéren és kültéren egyaránt.

IP 67-es minősítésének hála ez a dinamikus hangzás ráadásul akár közvetlenül a vízparton is nyugodtan élvezhető, egyetlen feltöltéssel 10-16 órán át. Két Sony Extra Bass hangsugárzó vezeték nélküli csatlakoztatásával élvezetes sztereo hangzást nyerhet.

Sencor Sirius SSS 6100N Mini

A Sencor hordozható Sirius Mini Bluetooth készülékének csatlakoztatási hatótávja igen nagy, közel 15 méter, így az IPX6 vízállósági besorolással rendelkező hangszórót akár a medence közepén is teljes nyugalommal lehet üzemeltetni.

A tiszta és erőteljes hangzását kettő, egyenként 8 Watt maximális teljesítményű, térhatást nyújtó hangszóró, valamint + két passzív sugárzó és a DSP digitális hangfeldolgozó processzor biztosítja. Akkumulátora elég nagy kapacitással rendelkezik, így akár 8 órán keresztül lehet üzemeltetni.

A Lamax Beat Sentinel SE-1b

A LED fénnyel is rendelkező Lamax Beat Sentinel SE-1 Bluetooth hangszórója sok olyan extrát tud, ami főleg a drágább kategóriájú készülékek sajátjai.

A robosztus kialakítású, kültéri használatra is alkalmas doboza ugyanis szemben a hasonló ár-kategóriájú, 3-5 W leadására képes hangszórókéval, összesen 10W-al duruzsol a fülünkbe, továbbá 25 méteres csatlakozási hatótávval rendelkezik és ellenáll a pornak, valamint IP65-ös védettségéből adódóan a vízpermetnek is, így az szinte bárhol, bármikor helytől függetlenül, szabadon használható.

A Lamax Beat Sentinel vezeték nélküli hangszóró akkumulátora ráadásul egyetlen feltöltéssel 20 órán át is bírja szusszal így sentinel csipeszének köszönhetően akár az egész napos túra alkalmával hátizsákra erősítve is hordható és hallgatható.