emaki.hu blog

Kert, barkácsolás, építkezés, felújítás

Szórakoztató elektronika

Melyik a legjobb bébiőr? Vásárlási tanácsok az Emakitól

Mi az, ami egy anya feszült, éjjel-nappal ugrásra kész idegszálait képes megnyugtatni?

  1. a kedvenc filmjének nyugodt, zavartalan végignézése
  2. egy pár óra kellemes, otthoni wellness-es én-idő
  3. bármi, amit abban a tudatban csinálhat, hogy a gyermek biztonságban van, és épp nem igényli az ő személyes jelenlétét.

A gyermek azonban még akkor is, ha alszik, de kiváltképpen a már aktív, forgó-kúszó-mászó-felderítő időszakban szinte állandó figyelmet igényel. Így sok gyártó kifejezetten a bébiőrök és babamonitorok gyártására szakosodott.

Bébiőr, babamonitor, babafigyelő, távoli dada (nanny cam)

Mind ugyanazt az eszközt takarja, amely bár igen jól jöhet, ha a szülőnek kicsit hosszabb időre egyedül kell hagyni a gyermeket, természetesen nem pótolhatja a teljes felügyeletet még akkor sem, ha a bébiőr a legkisebb gyerekszobai zajra is jelez, illetőleg ha a folyamatos audió kapcsolatnak köszönhetően hallható, amint a gyermek lassan ébredezik.

Egy bébiőrrel a szülők éjjel és nappal, állandó személyes jelenlét nélkül is biztonságban tudhatják gyermekeiket.

A jó minőségű videó kapcsolatra is képes babamonitorokkal ugyanis arról is képet kaphatunk, nem csúszott-e le a takarója, vagy a kis örökmozgónak nem akadt-e be esetleg megint a kis lába az ágyrácsba.

A bébiőr, vagy más néven babafigyelő számos egyéb, hasznos kiegészítő funkcióval is rendelkezik

A bébiőröknek két fő része van: a bárhová vihető szülői egység és maga az egyszerűen telepíthető babafigyelő. A babafigyelő egysége az arra alkalmas modelleknél a hangon túl folyamatos képet is tud közvetíteni az optimális hatótávon belül levő szülői egységre.

Azonban, az extra kivitelű, képkijelzős bébimonitorok a kétirányú kommunikáción és a memóriakártyáról történő zenelejátszáson túl a gyermekszoba hőmérsékletének állandó figyelésére és akár a kicsi légzésének figyelésére is alkalmasak. Ez ráadásul még nem minden.

Milyen funkciókkal bírnak a bébiőrök?

A bébiőr készülék alap és kiegészítő funkciói:

  • Szobahőmérséklet figyelő
  • Hang aktiválás vagy mozgásérzékelő
  • Altatódal lejátszási funkció
  • Éjszakai fény funkció
  • 18-24 órás rendelkezésre állási idő
  • Kétirányú kommunikációs lehetőség
  • Akkuállapotjelző fények
  • Akár 300 méteren belüli stabil kapcsolat
  • Automatikus pásztázás
  • Infravörös LED-es éjjellátás (gyenge fényviszonyok mellett automatikusan bekapcsol)
  • Digitális zoom
  • Riasztáshoz a babafigyelő kamera környezetéhez igény szerint beállítható hangerő küszöbérték
  • LCD kijelzőről való hangerő vezérlés
  • Több kamera bővítési lehetőség
  • USB tölthetőség/ power bank csatlakoztatási lehetőség
  • Extra légzésfigyelő funkció

A digitális átvitelű babafigyelő modellek előnye, hogy a szobán belül bárhol elhelyezhetőek

A fenti extra funkciók alapján ajánlhatnánk azokat a készülékeket, amelyek ma a piacon kapható legjobb modellek, ám nem mindig a legmodernebb eszköz az, ami a legmegfelelőbb.

Vagyis nem feltétlen szükséges százezreket költeni egy olyan extrákkal felszerelt készülékre, amelynek a különleges funkcióira valójában nincs is szükségünk.

Így válassz bébiőrt

Megmutatjuk hát az alternatívákat így ki-ki eltudja dönteni, hogy gyermeke átmeneti felügyeletéhez melyik fajta bébiőr az, ami a leghasznosabb.

Lássuk hát:

Hagyományos, hangátvitelt biztosító bébiőrök

Egy-egy alkalommal, a gyermek nyugodt alvásának ellenőrzésére és követésére tökéletes az a bébi őr is, amely nyugtató éjszakai fénnyel rendelkezik és altatódal énekléshez akár kétirányú hangátvitelt biztosít.

Így nem csak egy nyűgös felgügyögésről, de egyetlen csuklásról sem marad le az a szülő, aki ilyen egyszerűbb, mégis rendkívül megbízható bébiőrt keres.

Digitális hang és kép jelátvitellel rendelkező, kamerás bébiőrök

A mai, vezeték nélküli, tökéletes kép és hangminőséget garantáló, digitális átvitelű babafigyelő modellek kifejezett előnye, hogy egységeik bárhol elhelyezhetőek és így látószögük is többnyire igen nagy.

Ezáltal nem csak az alvó gyermek távoli szemmel tartására lehet őket felhasználni, kizárólag a babaágyra fókuszálva, hanem akár egész szobára kiterjedő képet kaphatunk általa.

A kamerás, de kisebb kijelzős szülői egységgel rendelkező bébiőrök bár az alacsonyabb árkategóriát képviselik, mégis éppolyan hatékonyak tudnak lenni, mint magasabb árfekvésű társaik.

Éjszakai módtól, a kétirányú hangátvitelen és beépített altatódal lejátszási funkción át a nagy hatótávig minden fontos dolgot tudnak, amire csak szükség lehet az altatáshoz, vagy a nyugodt játék biztonságos, távoli megfigyeléséhez.

A képátvitelre alkalmas eszközök között forradalmian új az okosórás – így mindig kéznél levő – szülői egységgel kivitelezett bébiőr, amellyel sem főzés, sem teregetés, sem edzés közben nem kell lemondania gyermeke akár folyamatos, távoli szemmel tartásáról.

Két kamera csatlakoztatására is alkalmas bébiőr eszközöket azok részére fejlesztették ki, akiknek több gyermekük van és így több kiságyat vagy több szobát szeretnének felügyelni egy készülék használatával. Ma már ez sem lehetetlen.

Bármelyik kivitel mellett dönt végül annyi bizonyos: nem kell többet hajmosás közben vélt vagy valós zajokra kiugrania a zuhany alól, sem a OO7-es ügynököt megszégyenítő bravúrokat bedobva a recsegő parkettán a kiságyhoz lopakodni, hogy megtudja alszik-e a gyermeke vagy netán szüksége van egy ölelésre, betakargatásra, vagy altatódal éneklésre.